Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 11:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallon-slush/

Recept

Hallon-slush

Rör slushen till önskad konsistens innan förtäring. Foto: Thomas Karlsson

Slush är något som man lätt gör själv och det är inte så noga om den är ganska fast eller mer smält – båda är gott. 

1. Koka upp hallon, vatten och socker. Låt sjuda i tio minuter utan lock. Smaka av. Röran ska vara rätt koncentrerad eftersom kyla dämpar smaker.

2. Pressa i citron och vispa tills bären blir mosiga. Låt svalna.

3. Häll upp i bägare som tål infrysning. Frys i minst två timmar. Packa ner för picknick, lämpligen i kylväska. Låt smälta lite och rör slushen till önskad konsistens innan förtäring.