Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 14:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallonmaranger/

Recept

Hallonmaränger

Hallonmaränger. Foto: Marie Mandelmann

Romantiskt skira är dessa glutenfria konstverk. Syrliga hallon möter söt maräng, lite seg i mitten.

Rätta artikel

1. Värm ugnen till 100 grader (varmluft 90 grader).

2. Blanda äggvita, socker och citronsaft eller ättiksprit i en rostfri bunke. Sätt bunken ovanpå en kastrull med kokande vatten och värm tills sockerkristallerna smält, cirka 60 grader.

3. Lyft bort bunken från vattenbadet. Vispa upp ett tjockt fluff med elvisp tills det svalnat och det går att forma marängen.

4. Mosa hallonen med en gaffel och ringla dem över marängfluffet. Blanda inte utan vänd bara marängsmeten lätt med två tag.

5. Klicka ut smeten med en sked på plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar, beroende på hur stora du gör dem. Stäng av ugnen och låt marängerna torka i eftervärmen i ytterligare 1 timme.

Tips: Vispa helst maränger i rostfri bunke helt utan äggulerester. Det är lättare att vispa äggvitor som är rumsvarma, men det är lättare att separera äggvitan från äggulan om äggen är kalla.