Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallonmousse-pa-mandelbotten/

Recept

Hallonmousse på mandel­botten

SVÅR. Den här tårtan är jättesmarrig och väl värd att baka. Tårtan kan göras i förväg och förvaras flera veckor i frysen.

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Mandelbotten: Riv mandelmassan och rör tillsammans med smör till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

3. Hallonmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt.
Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt ca 2 msk av hallonblandningen. Värm i mikron på låg effekt tills gelatinbladen smält.
Blanda försiktigt ihop den vispade grädden med hallon-gelatinblandningen till en slät smet.

4. Montering: Tag fram din form med mandelbottnen och häll på moussen och frys in minst 3 timmar, gärna över natten. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på ungefär 3 timmar.

5. Dekorera med fina bär och blommor.