Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 04:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallonparfait/

Recept

Hallonparfait

Egen glass kan man göra utan glassmaskin. Det här är en smakrik och lite grov parfait som är mycket lättlagad.

1. Vispa äggulor och socker fluffiga i en bunke.

2. Lättvispa grädden tillsammans med bären och vänd ner detta i äggsmeten (använd en slev, inte en visp).

3. Häll upp smeten i en form på cirka 7 dl. Ställ in i frysen. Låt stå minst 4 timmar.

4. Ta ut parfaiten 10–15 minuter innan den ska serveras. Skiva upp den i tjocka eller tunna bitar och lägg på tallrikar. Garnera gärna med lite bär. Den som vill kan får bort kärnorna genom att passera bären genom en sil.