Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 16:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallonparfait/

RECEPT

Hallonparfait

Bild: Ann-Sofi Rosenkvist

Egen glass kan man göra utan glassmaskin. Det här är en smakrik och lite grov parfait som är mycket lättlagad.

1. Vispa äggulor och socker fluffiga i en bunke.

2. Lättvispa grädden tillsammans med bären och vänd ner detta i äggsmeten (använd en slev, inte en visp).

3. Häll upp smeten i en form på cirka 7 dl. Ställ in i frysen. Låt stå minst 4 timmar.

4. Ta ut parfaiten 10–15 minuter innan den ska serveras. Skiva upp den i tjocka eller tunna bitar och lägg på tallrikar. Garnera gärna med lite bär. Den som vill kan får bort kärnorna genom att passera bären genom en sil.