Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 21:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hallontarteletter/

Recept

Hallontarteletter

Gör pajdegen i matberedare eller för hand. Lägg i mjölet i arbetsskålen och tärna i det kalla smöret/margarinet. Kör med kniven till en lätt grynig massa. Droppa medan maskinen går i så mycket kallt vatten som behövs för att degen ska börja gå ihop.

Lägg degen mellan plastfolieark och kavla ut till en platta. Lägg degen kallt i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Klä tartelettformar (de jag använde var 8 cm i diameter) med pajdegen. Picka botten med en gaffel och ställ in formarna i frysen 510 minuter.

Förgrädda dem 10 minuter.

Blanda till marsankräm enligt anvisning på förpackningen.

Bred ut lite i varje form och täck med hallon. Strö socker över och grädda cirka 20 minuter.
När formarna tagits ur ugnen och fått svalna vänder man dem ur formarna.

Vill man ha en blank ytan kan men pensla bären med lite smält ljus gelé.

Snabbvariant: använd färdig, kavlad pajdeg (Pillsbury) från butikens frysdisk.