Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/halloumi-stroganoff/

Recept

Halloumi stroganoff

Foto: Ulrika Pousette

När vi efterlyste tips på recept var det flera som höjde rösterna och slog ett slag för halloumi stroganoff. Och det är inte svårt att förstå varför, den här vardagsrätten är både enkel, snabb, god och barnvänlig. I vår variant har vi lagt till röda linser.

1. Koka linserna i ungefär 10 minuter. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär under tiden halloumi i centimetertjocka stavar, morot i tunna stänger, och hacka löken. Stek alltsammans i olja i någon minut.
3. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljongtärning, balsamvinäger, socker, grädde och timjan och låt det stå och puttra i några minuter. När linserna kokat klart häller du av vattnet och rör ner dem också. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med sallad när riset är klart.