Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 15:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/halloumiplattar-med-stekt-zucchini/

Recept

Halloumiplättar med stekt zucchini

Halloumiplättar med stekt zucchini. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Var generös med kryddor och smaksättare. Smaka av så att du hittar balans mellan syra, sälta och hetta.

1. Mät upp vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, halloumi, chili, dill och citronskal (endast det gula).

2. Hetta upp olja i en plättlagg eller en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek plättarna på båda sidor tills de fått fin stekyta.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek zucchinitärningarna ett par minuter. Salta och peppra.