Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 09:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/halstrad-halleflundra-med-orientalisk-kompott/

Recept

Halstrad hälleflundra med orientalisk kompott

DN Text

Skala smålöken. Lös upp buljongtärningen i vinet i en kastrull och krydda med vinäger, kanel och kajennpeppar. Sjud smålökarna och korinterna 10 minuter. Sila av buljongen och lägg undan lök och korinter så länge.

Skala och finhacka schalottenlökarna och låt sjuda i buljongen 30 minuter under tättslutande lock. Späd med vatten om det behövs.

Sila och pressa all vätska ur löken som sedan kastas. Blanda i potatismjöl, utrört i lite vatten, och håll skyn varm.

Stek svampen i olivolja. Blanda i smålök, korinter, oliver och nötter. Håll varmt. Smaka av.

Blanda en panad på mjöl, herbamare och vitpeppar. Vänd fisken i blandningen. Halstra fiskkotletterna i en teflonpanna med en blandning av olivolja och smör.

Vispa ner smör i skyn och blanda med svampbladningen till en kompott.

Servera med kokt potatis och drick ett mustigt rödvin till, exempelvis 2004 Ramos (nr 6139, 69 kr).