Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-23 18:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hasselnot-och-senapsbakad-kalrot/

Recept

Hasselnöt- och senapsbakad kålrot

Foto: Beatrice Lundborg

Helbakade rötter har blivit populärt de senaste åren. Förkoka kålroten med lite ginger ale för att förhöja dess sötma och panera med hackade hasselnötter för extra ”crunch”.

Rätta artikel

1. Lägg kålroten i en gryta där den ryms precis . Häll på buljong och ginger ale. Det skall täcka hela roten. Tillsätt kryddnejlika och salt. Låt koka upp.
2. Sänk värmen något och lägg på ett lock. Låt det koka ca 1,5 timme, tills kålroten är al dente (testa med till exempel en potatissticka).
3. Fiska upp kålroten med en hålslev och lägg den på ett galler ovanpå en plåt. Låt ånga av ca 20 min i rumstemperatur. Torka eventuellt av fukten med lite hushållspapper.
4. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda senapssorterna och pensla hela kålroten med blandningen. Klappa in hackade hasselnötter runt om och häll de sista ovanpå. Ringla olja över.
5. Rosta i mitten av ugnen ca 20–25 min. Låt vila ca 10 min innan du skär upp.