Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 20:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hasselnotsbollar-med-pumpakarnor-och-chiafron/

Recept

Hasselnötsbollar med pumpakärnor och chiafrön

Foto: Ulrika Pousette

Chiafröna ger trevlig knaprighet i de här chokladbollarna med gott om nyttig energi. Pumpakärnorna kan vara lite bråkiga när man ska klämma fast dem på bollarna, så vill du förenkla kan du rulla bollarna i kokosflingor.

1. Rör ner chiafröna i kaffet och låt dem svälla i cirka 10 minuter.
2. Mixa nötter och pumpakärnor fint i en matberedare. Kärna ur dadlarna och tillsätt dem tillsammans med chiakaffet och resten av ingredienserna. Mixa till en tjock smet. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
3. Forma smeten till bollar och rulla dem i pumpakärnor. Låt stelna i kylen. Bollarna är hållbara i 2–3 veckor om de förvaras kallt.