Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-23 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hasselnotsbollar-med-pumpakarnor-och-chiafron/

Recept

Hasselnötsbollar med pumpakärnor och chiafrön

Foto: Ulrika Pousette

Chiafröna ger trevlig knaprighet i de här chokladbollarna med gott om nyttig energi. Pumpakärnorna kan vara lite bråkiga när man ska klämma fast dem på bollarna, så vill du förenkla kan du rulla bollarna i kokosflingor.

1. Rör ner chiafröna i kaffet och låt dem svälla i cirka 10 minuter.
2. Mixa nötter och pumpakärnor fint i en matberedare. Kärna ur dadlarna och tillsätt dem tillsammans med chiakaffet och resten av ingredienserna. Mixa till en tjock smet. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
3. Forma smeten till bollar och rulla dem i pumpakärnor. Låt stelna i kylen. Bollarna är hållbara i 2–3 veckor om de förvaras kallt.