Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 20:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/havrefrallor/

Recept

Havrefrallor

1. Smula jästen i en bunke. Värm olja, vatten och mjölk till 37 grader (fingervarmt) och slå över jästen. Rör om så att den löser sig.

2. Tillsätt havregryn, salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop till en ganska smidig, men gärna lite lös deg. Låt jäsa ca 40 minuter.

3. Stjälp upp på mjölat bakbord, klappa lite på degen med mjölad hand och skär sedan ut portionsbröd med degskrapa, osthyvel el dyl. Sätt på ugnen på 225 grader. Låt bröden jäsa på plåt medan ugnen blir varm.

4. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills bröden fått fin färg.

Här hittar du hela menyn för vecka 2.

Här hittar du samtliga veckomenyer.