Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-01 15:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hemgjord-ravioli-med-ricotta-spenat-och-pecorino-i-tomatsas/

Recept

Hemgjord ravioli med ricotta, spenat och pecorino i tomatsås

Att bjuda på hemgjord ravioli imponerar alltid, även om det inte är särskilt svårt.

Pastadeg: Knåda ihop alla ingredienser till en fast och smidig deg. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Låt vila i 1 timme i kylskåp.

Fyllning: Fräs spenat i olivolja och smaka av med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda med ricotta och pecorino.

Tomatsås: Fräs lök och vitlök mjuka i olivolja utan att de får färg. Tillsätt vin, tomater, timjan och basilika och låt sjuda utan lock i 10–15 minuter. Smaka av med salt, socker och svartpeppar.

Kavla ut pastan till två längder och klicka på fyllningen glest som på bilderna. Pensla med vatten på degen runt om fyllningen. Lägg på den andra deglängden. Tryck till runt fyllningarna.

Ta ut runda ravioli med ett mått. Koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter. Servera dem i tomatsåsen och strö över lite riven ost.