Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-18 19:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hemmagjord-tagliatelle-pa-dinkel/

Recept

Hemmagjord tagliatelle på dinkel

Det nyttiga dinkelmjölet kommer från Gotland och passar utmärkt att göra pasta på. Anders Åkerdal, kock på Höglunda gård serverar gärna pastan med stekt karl -johanssvamp i en god vinägrett.

1. Häll dinkelsikten i en bunke, gör en grop i mitten och lägg i äggen, salt och olja.

2. Arbeta samman degen och knåda den i minst 10 minuter. Ställ sedan bunken svalt i 30 minuter.

3. Baka ut degen, antingen med kavel eller i pastamaskin. Skär degen i långa remsor. Koka kraftigt i en stor kastrull med mycket vatten i cirka 2 3 minuter.