Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 16:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hemmagjord-tagliatelle-pa-dinkel/

Recept

Hemmagjord tagliatelle på dinkel

Det nyttiga dinkelmjölet kommer från Gotland och passar utmärkt att göra pasta på. Anders Åkerdal, kock på Höglunda gård serverar gärna pastan med stekt karl -johanssvamp i en god vinägrett.

1. Häll dinkelsikten i en bunke, gör en grop i mitten och lägg i äggen, salt och olja.

2. Arbeta samman degen och knåda den i minst 10 minuter. Ställ sedan bunken svalt i 30 minuter.

3. Baka ut degen, antingen med kavel eller i pastamaskin. Skär degen i långa remsor. Koka kraftigt i en stor kastrull med mycket vatten i cirka 2 3 minuter.