Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/het-rak-och-avokadosallad/

Recept

Het räk- och avokadosallad

Den här salladen kan få vilken försoffad januarimänniska som helst att
vakna till. Den är het, syrlig och matig.
Sesamolja finner du i vilken matbutik som helst. Den som vill kan lägga till salladsblad eller kokta ägg.

1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av.

2. Skala och kärna ur avokadon. Skär köttet i tärningar. Skär tomaterna i tärningar, paprikorna i strimlor och rödlökarna i ringar.

3. Blanda grönsakerna, räkorna och dressingen. Smaka av. Servera.