Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 04:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/heta-thaikycklingbiffar-med-lime/

Recept

Heta thaikycklingbiffar med lime

Foto: Magnus Skoglöf

Dessa biffar har spännande smaker från Thailand som kan förgylla vilken gråmulen dag som helst. Solsken i små biffar med lite knaperkrispig sallad till. Och en len sås att dippa i. Vilken kombo!

1. Sås: Blanda yoghurt, ingefära, rivet limeskal, vitlök och salt väl. Täck och ställ in i kylen fram till servering.


2. Sallad: Blanda dressingen till salladen genom att röra ihop fisksås, socker och pressad lime. Häll över gurka, jordnötter och rädisor och blanda väl. Ställ i kylen.

3. Ta bort det yttersta skalet från citrongräset och finhacka resten riktigt fint. Blanda alla ingredienser till biffarna väl. Forma till små biffar och stek i en stekpanna täckt med rapsolja. Stek till biffarna är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Servera de heta kycklingbiffarna med den svalkande såsen och den krispiga salladen. Ett ångande jasminris är gott till.

Bästa tipsen: Så lagar du asiatiskt.