Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 05:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hollywood-chili-pa-hall/

Recept

Hollywood-chili på häll

På den berömda men numera nedlagda Hollywoodrestaurangen Chasen’s lagades en legendarisk chili. Den avnjöts av många kändisar, till exempel Edgar Hoover, Eleanor Roosevelt och Clark Gable. Jag har gjort en praktisk version för muurikka där bönorna tagits bort och ersatts av majstortillas och gräddfil.
Rätta artikel

1. Skär köttet i 1x1 centimeter stora bitar. Salta noga. Låt gärna stå någon kvart så att saltet dras in i köttet.

2. Förbered resten av ingredienserna under tiden. Finhacka paprika, lök och vitlök. Blanda chilipulver, spiskummin och svartpeppar i en liten skål. Lägg upp resten av ingredienserna i olika bunkar etc.

3. Hetta upp muurikkan rätt mycket och häll i oljan. Fräs köttbitarna tills de får fin färg.

4. Strö över paprika och lök över köttet och fräs underomrörning i 3–4 minuter.

5. Tillsätt vitlöken och kryddorna och fräs ytterligare någon minut.

5. Häll på tomatkrosset och möjligen lite vatten och låt sjuda försiktigt i cirka 1 timme tills köttet blivit mjukt. Rör om då och då. Häll på mer vatten om det hotar att koka torrt.

6. Tillsätt persiljan.

7. Smaka av, hetta upp och servera med tillbehören.