Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 15:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/honungsrotfrukter-med-grillad-korv/

Recept

Honungsrotfrukter med grillad korv

1. Skala eller skrubba potatisen. Skiva den tunt.

2. Fräs potatisen i olja i en stekpanna 5 min. Höj värmen och tillsätt rotfrukterna. Fräs ytterligare cirka 5 min.

3. Plocka bladen från salvian och blanda ner dem i pannan. Smula över buljongtärningen. Tillsätt vatten och honung och puttra ca 5 min. Salta och peppra.

4. Halvera och stek korven i grill- eller stekpanna cirka 5 min. Servera med rotfrukterna och senap.

Näring/portion: cirka 480 kcal, 27 g fett, 15 g protein, 42 g kolhydrater