Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 20:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hostgryta-pa-hogrev/

Recept

Höstgryta på högrev

Foto: Eva Tedesjö

Högreven är smakrik, men behöver sjuda en bra stund för att bli mör. Här får den sällskap av höstens goda rotfrukter. Om det blir över är grytan en perfekt lunchlåda till måndagen.

1. Putsa köttet från senor och skär det i bitar, ca 3x3 cm. Bryn bitarna, några i taget, i en gryta i olja och smör. Häll på kalvfond, vin och 5 dl vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 45 minuter.

2. Skala morot, palsternacka, rotselleri och lök och skär i bitar. Tillsätt i grytan tillsammans med timjan och basilika och låt koka 30 minuter, eller tills köttet känns mört. Koka under tiden potatis.

3. Smaka av grytan med salt, peppar, persilja och ev mer kalvfond och låt en bit mörk choklad smälta ner. Servera med potatis.

Här hittar du hela menyn till vecka 1.

Här hittar du samtliga veckomenyer.