Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 21:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hotellsandwich/

Recept

Hotellsandwich

Foto: Fredrik Funck

Den här lilla snabbrätten är perfekt när man bor på hotell eller vandrarhem. Be om lov att få göra en extra smörgås från frukostbuffén. Spara den och värm den på rummet med hjälp av hårtorken till ett mellanmål. Överdelen blir smält, resten förblir krispigt. Man kan förstås lägga till svartpeppar, finhackad chili, senap eller någon annan favoritsmak.

1. Bre brödskivorna med smör. Lägg ihop skivorna till en dubbelsmörgås med osten överst: alltså nerifrån och upp: bröd, smör, sallad, paprika, bröd, smör, skinka, tomat och ost.
2. Smält osten med hårtorken på högsta läge. Hårtorken ska hovra precis över osten. Skär gärna mackan i mindre bitar och ät.