Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 12:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/hush-puppies/

Recept

Hush puppies

Foto: Karoline Jönsson

Dessa är goda att äta rakt av tillsammans med till exempel en salsa, som bufférätt eller som de förträffliga grönsaksbiffar de faktiskt är. Psylliumhusk är skalet från psylliumfrön. De gör bakverk saftigare och hjälper smeten att hålla ihop. De finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

1. Mixa majsen grovt med stavmixer. Hacka lök och jalapeño fint.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och rör snabbt samman till en smet. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut små klickar av smeten med hjälp av två teskedar och stek några minuter tills de fått färg.