Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 09:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/indiska-spenatbullar-med-svamp/

Recept

Indiska spenatbullar med svamp

DN Text

Skala potatisen och skär den i bitar. Koka dem mjuka och häll av vattnet.

Har man lite överblivet potatismos passar det fint att använda till spenatbullarna i stället för att koka ny potatis.

Tina spenaten och låt den rinna av. Tina också ärterna.

Mosa potatisen i en skål och blanda med spenat, ärter och majsena.

Kärna ur chilifrukten och finhacka den. Smaksätt moset med chili, ingefära och koriander. Gräslök är ett alternativ för den som ännu inte fått smak för Sydostasiens persilja. Salta och peppra.

Forma smeten till 6-8 platta bullar och stek dem i olja på inte alltför hög värme. Putsa svampen och skär den i kvartar. Stek den i smör med lite pressad vitlök, salt och peppar.
Servera syrlig matyoghurt och vitlöksfräst svamp till spenatbullarna.