Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ingredienser-att-doppa-i-soppan-och-dippsaser/

Recept

Ingredienser att doppa i soppan – och dippsåser

Foto: Alexander Mahmoud

Välj saker att doppa i soppan (se tidigare recept på sopporna) i listan här. Allt behöver verkligen inte vara med. Det är mycket svårt att säga i vilka mängder man ska köpa av allt. Det beror förstås på hur många saker man bjuder på och på hur hungriga gäster man har. Här finns också recept på dippsåser.

Dippsåser
Allteftersom grönsaker och kött blir färdigt tar var och en det ur grytan som man vill äta och doppar i sin personliga dippsås. Dippsåserna serveras ofta oblandade, så för att göra dem lite rinniga blandar man ut dem med lite mild soppa från grytan. Se recept på dippsåser och ingredienser att doppa i soppan i listan här till höger.
1. Välj vilken eller vilka dippsåser som ska lagas. 
2. Portionera upp en sats i varje dippskål. Låt de ätande själva blanda samman dem. 
3. Många har i lite varm soppa (stark eller mild) i dippsåserna.

Chiliolja
1. Värm upp oljan till cirka 160 grader i en kastrull.
2. Häll den över chilin och blanda helst samtidigt.
3. Det ska fräsa, men inte bränna till kolsvart och bittert. Oljan ska täcka chilin med ett par centimeter. Vill man inte göra själv kan man köpa Laoganma chiliolja i butik.

Genvägar
Den som vill prova hotpot lite enklare kan gå till en kinesisk butik och köpa färdig soppbas. De blandar man med vatten och så gör man i ordning ingredienser för dopping samt dippsåser. Det finns också färdiga dippsåser att köpa.