Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 07:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/inkokta-paron-med-glass-och-kanderade-mandlar/

Recept

Inkokta päron med glass och kanderade mandlar

Inkokta päron med glass och kanderade mandlar. Foto: Peter Claesson

Koka in päron i ingefärslag och servera med kanderade mandlar, vaniljglass och ljummen chokladsås.

Läs mer: Fira fars dag med brunch för hela familjen 

1. Skala, kärna ur och kvarta päronen. Smält 1 dl socker i en kastrull tills det är mörkbrunt. Ha i skivad ingefära, vatten och citronsaft. Koka ihop, lägg i päronen och sjud dem i vätskan cirka 3 minuter. Låt dem svalna i lagen under lock så att de blir mjuka. (Detta kan förberedas dagen innan, förvara i så fall päronen i lagen i kylskåp).

2. Karamellisera ½ dl socker på samma sätt som ovan. Tillsätt smör och mandel. Blanda runt och låt svalna på bakplåtspapper. Krossa till grova bitar. 

3. Smält choklad, honung, havssalt, grädde och mjölk i en liten kastrull till en chokladsås. 

4. Vispa grädden. Plocka upp päronen ur lagen och låt dem rinna av lite. Varva grädde och päron med glass, maränger och kanderade mandlar i glas. Avsluta med chokladsås och strössel.