Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 08:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/inlagd-grillad-paprika/

RECEPT

Inlagd grillad paprika

Inlagd grillad paprika.
Inlagd grillad paprika. Foto: Simon Bajada

Grillad paprika passar till det mesta – i sallad, till pasta eller på pinchos. Även om det inte är så vanligt att odla paprika i svenska trädgårdar har även paprikan en säsong, inte minst prismässigt. Detta recept är bra att plocka fram när du hittar billig paprika i affären eller på marknaden. Jag har gjort receptet på röd paprika eftersom jag gillar den söta smaken, men det fungerar självklart med alla paprikasorter. Gör en av varje och prova vilken som blir din favorit.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.