Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 19:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/inlagd-sill-med-rodbetor-och-vinagrett/

Recept

Inlagd sill med rödbetor och vinägrett

Söta rödbetor, syrlig citron, karaktäristisk kapris! Gott!
Rätta artikel

1. Koka rödbetorna i cirka 20 minuter eller tills de är mjuka. Skala och dela dem.

2. Tvätta citronen och skär den i två delar. Skala den ena delen och filea citronklyftorna genom att med en vass kniv skära tätt intill de tunna mellanväggarna för att få ut de hinnfria klyftorna.

3. Riv skalet på den andra citronhalvan och pressa ur saften. Blanda citronsaften med honung och olivolja till en vinägrett. Skär sillen i bitar och lägg upp på ett fat. Fördela rödbetor, kapris och citronfruktkött på sillen och ringla vinägretten över. Toppa med gräddfil och avsluta med vitpeppar, flingsalt och dill.