Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 09:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/inrullad-korv-med-bonrora-och-avokado/

Recept

Inrullad korv med bönröra och avokado

DN Text

Gör först bönröran. Låt löken fräsa mjuk i lite olja utan att ta färg, gärna i teflonpanna, tillsätt tomater och vitlök och låt det hela koka ihop.

Tillsätt bönorna litet i taget och mosa dem efter hand i pannan med hjälp av trägaffel. Krydda med salt och kajennpeppar.

Stek under omrörning 8-10 minuter så att bönröran blir ganska torr i konsistensen.

Skär korven i centimetertjocka, långa strimlor och stek dem. Skär avokadon i skivor och strimla isbergssallad.

Värm tortillabröden någon minut i torr stekpanna.

Lägg bönröra mitt på vartdera tortillabrödet, lägg på korv, avokado och sallad, vik upp en botten och rulla ihop brödet till en strut.