Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 13:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/irlandsk-fiskchowder/

Recept

Irländsk fiskchowder

Foto: Stefan Wettainen

På värdshus och krogar längs Irlands långa kust lagas ofta fisksoppor – chowders – av inhemsk fisk. Servera gärna med soda bread. Vill man göra soppan matigare kan man tillsätta 3-4 kokta skivade potatisar samtidigt med fisken.

Rätta artikel

1. Kolla och rensa musslorna. Släng de som är trasiga. Lägg dem i en skål och skölj dem i kallt vatten.
2. Fräs bacon och lökhack i oljan i en tjockbottnad kastrull i fem minuter under omrörning.
3. Lägg i musslorna, häll på ölet och sätt på lock. Låt sjuda 2-3 minuter tills musslorna öppnar sig. Fiska upp alla musslor med en hålslev. Släng dem som inte öppnat sig.
4. Häll i buljong och grädde och låt sjuda upp. Lägg ner lax och rökt fisk. Låt sjuda försiktigt några minuter. Salta och peppra och smaka av soppan.
5. Lägg tillbaks musslorna. Strö i gräslök och persilja. Sjud upp och servera, gärna med soda bread.