Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-26 08:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/italiensk-artsoppa/

Recept

Italiensk ärtsoppa

DN Text

Koka ärterna tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Stöt vitlök, nymalen svartpeppar, salt och finskuren persilja. Blanda i riven parmesan och lite olja. Tillsätt blandningen, lite i sänder i soppan, buljongtärningarna och fint strimlad sallad.

Lägg finrivet franskbröd i soppskålen, häll över grädden, blanda om och tillsätt soppan. Beströ hela härligheten med parmesan, duka även fram en skål med parmesan.