Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/italiensk-pennegratang/

Recept

Italiensk pennegratäng

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Rör ner 1 msk smör. Lägg pastan i en ugnssäker form.

2. Bryn köttfärsen i 1/2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

3. Ansa och skiva purjolöken. Blanda ner purjolök, tomater och oregano i färsen. Fördela färsen över pastan.

4. Blanda mjölk, mjöl och 2 krm salt i en kastrull. Sjud såsen tills den tjocknar, ca 3 min. Rör ner ca 2 msk riven ost.

5. Häll såsen över pastan och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med sallad.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 12 g fett, 35 g protein, 57 g kolhydrater