Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/italiensk-pizza-med-mozzarella-och-sardeller/

Recept

Italiensk pizza med mozzarella och sardeller

1. Sätt ugnen på 225º. Gör degen enligt anvisning på förpackningen och kavla ut till 2 pizzabottnar, ca 1 cm tjocka, på plåt med bakplåtspapper.Skiva osten. Halvera tomaterna.

2. Toppa pizzorna med ost och tomater. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 min. Lägg på sardellerna och grädda ytterligare ca 5 min.

3. Strö flingsalt och basilikablad på de färdiga pizzorna. Servera med sallad vid sidan om.

Näring/portion ca 450 kcal, 21 g fett, 21 g protein, 47 g kolhydrater