Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/italienska-farsbiffar/

Recept

Italienska färsbiffar

Foto: Ulf Svensson

Saftiga, snabblagade färsbiffar får italiensk smak av vitlök och rivet citronskal.

1. Skala och pressa vitlöken. Blanda färsen med vitlök, potatismjöl, vatten, citronskal, salt och peppar. Forma färsen till biffar. Stek dem i olja i en stekpanna 3–5 min på varje sida.


2. Låt tomaterna rinna av och hacka dem i små bitar. Koka ihop grädden med soltorkade tomater, salt och peppar ca 5 min.


3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera färsbiffarna med sås, pasta och rucola.


Näring/portion: Ca 630 kcal, 25 g fett, 37 g protein, 61 g kolhydrater