Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 10:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/janssons-frestelse-1/

Recept

Janssons frestelse

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken.

3. Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg ett lager potatis i bottnen, lägg på hälften av löken och ansjovisen. Lägg på potatis, resten av löken och anjovisen och avsluta med ett lager potatis.

4. Blanda grädde, mjölk och ansjovisspad och häll över. Strö över ströbröd.

5. Grädda mitt i ugnen 45 min.

Näring/portion: 267 kcal, 13 g fett, 7 g protein, 29 g kolhydrater