Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 06:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/janssons-ugnspannkaka-med-appelsas/

Recept

Janssons ugnspannkaka med äppelsås

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa sist i äggen, ett i taget, och 2 msk av ansjovisspadet.

2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Fördela ansjovisfiléerna i smeten och strö över hälften av gräslöken.

3. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills smeten har stannat och fått fin färg, ca 25 min.
 Strö över resten av gräslöken.

4. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera pannkakan med äppelsås och rårivna morötter.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 27 g fett, 18 g protein, 50 g kolhydrater