Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 20:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/japanskt-ris-smaksatt-med-vinager/

Recept

Japanskt ris smaksatt med vinäger

Grunden till sushi som egentligen betyder ”rätter med smaksatt ris” och alltså inte har någonting med rå fisk att göra. Det ris som blir över går bra att spara, och blir till exempel gott att fylla en frukostomelett med.

1. Skölj riset noggrant och låt det svälla i kallt vatten i minst en timme.
2. Blanda ingredienserna till dressingen i god tid så att salt och socker löses upp.
3. Koka riset i riskokare eller på spisen. På spisen låter du först riset koka upp och sänker värmen till ett minimum så snart det kokar, låt riset koka tills vattnet försvunnit och lyft locket så lite som möjligt. Låt riset stå och vila med locket på i 10 minuter.
4. Vält upp riset i en stor form eller på fat av trä eller porslin och ”skär” ner dressingen med en ris-spade eller blöt träsked, ta inte i för hårt så att riskornen krossas.