Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 18:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jerk-chicken-med-het-paprika-och-chilisas/

Recept

Jerk chicken med het paprika- och chilisås

Foto: Marcus Lawett

Till kycklingen och den heta såsen är det supergott med ugnsrostad potatis, ugnsrostade grönsaker eller grillad majs. Men du kan också äta den som den är, med bara såsen.

1. Dela kycklingen i tolv bitar.
2. Skala lök och vitlök till kryddpastan och hacka dem grovt. Dela och hacka chilin. Mixa alltihop till en pasta och gnid sedan in kycklingen med pastan. Lägg kycklingen i en plastpåse och låt ligga i kylen över natten eller i minst 8 timmar.
3. Värm ugnen till 250 grader, grill. Lägg kycklingen med skinnsidan upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grilla den längst ner i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut pannan och vänd på alla bitar.
4. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Skär bort fästet på chilin. Lägg paprikahalvorna och chilin i pannan med kyckling. Vänd kycklingen en gång till efter ytterligare cirka 10 minuter så att skinnsidan är uppåt. Placera nu plåten högt upp i ugnen så att kycklingen får fin färg och grilla i cirka 10 minuter till.
5. Ta upp paprikahalvorna och chilin och mixa dem med olja och limesaft. Smaka av med salt.
6. Servera kycklingen tillsammans med såsen och gärna en grön sallad och något av serveringsförslagen – potatis eller grönsaker rostade i ugnen eller grillad majs.