Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 11:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/johns-potatismos-med-korv-och-surkal/

Recept

Johns potatismos med korv och surkål

Koka upp rikligt med vatten och dra från värmen. Lägg i korvarna och lägg på lock. Låt dem stå och blir genomvarma, ca 20 minuter.

Har du ekologisk potatis och gillar den lite mustiga skalsmaken behöver du inte skala potatisen, bara skrubba och putsa bort eventuellt skadade delar. Skala annars och skär potatisen i bitar. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter.

Mosa och blanda i yoghurt och pressad vitlök efter smak, liksom salt och peppar.

Koka surkålen cirka 15 minuter tillsammans med öl, lagerblad och salt.

Servera potatismoset med korv och surkål, och en god grovkornig senap.