Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 06:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordartskocka-och-sherry/

Recept

Jordärtskocka och sherry

Foto: Eva Tedesjö

Här börjar man med att göra en juice på jordärtskocka, som man kokar och fryser för att klara och få ut maximalt med smak. När den kombineras med sherry och tryffel smälter smakerna ihop.

Rätta artikel

1. Blanda jordärtskocksjuice, tryffeljuice, vodka och sherry i ett glas. Lägg i en stor isbit och rör runt med en sked. 
2. Skala bort en remsa av det yttersta gula på en citron med en potatisskalare och vrid den över drinken. Garnera med riven tryffel.

Jordärtskocksjuice
1. Kör jordärtskocka i råsaftcentrifugen, sila och häll juicen i en kastrull. Koka upp, när det börjar bubbla skummar du bort allt skum med en slev. Låt ungefär 10 procent av vätskan koka bort, då kommer sötman fram. Låt svalna och frys juicen.
2. Inför servering: Ta fram den frysta juicen. Krossa den lite, lägg i en sil med en silduk och låt den tina och rinna igenom. Resultatet blir en klar vätska.