Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 13:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordartskocksjansson/

Recept

Jordärtskocks­jansson

I Marcus Jernmarks version har klassiska Janssons frestelse piggats upp med jordärtskockor.
Rätta artikel

1. Sätt på ugnen på 180 grader.

2. Hetta upp smöret i en stor kastrull, lägg i purjolöken och fräs försiktigt utan att den tar färg. Blanda i jordärtskockan och potatisen, salta och peppra och vänd slutligen ner ansjovisen. Ta gärna med lite spad för mer smak.

3. Lägg över blandningen i en ugnsfast form och slå över grädden. Täck med aluminiumfolie och grädda i cirka 50 minuter.

4. Strö över ett tunt lager med ströbröd, höj ugnsvärmen till 200 grader övervärme och låt jordärtskocksjanssonen få gyllenbrun färg.