Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 06:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordartskocksoppa-med-bakad-ost/

Recept

Jordärtskocksoppa med bakad ost

Jordärtskocksoppa med bakad ost. Foto: Peter Claesson

Mixa jordärtskocksoppan så den blir slät och servera i kopp tillsammans med ugnsbakad cheddarost.

Läs mer: Fira fars dag med brunch för hela familjen 

1. Skala jordärtskockor och lök och skär i mindre bitar.

2. Fräs dem i smör så att de mjuknar lite men utan att de får färg. Häll i vin, grädde och mjölk och sjud tills skockorna är helt mjuka. Mixa, gärna i kannmixer, och smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger.

3. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Riv osten fint och strö ut på bakplåtspapper, baka i ugn 15-20 minuter tills osten är gyllene och krispig. 

4. Vid servering: Bryt osten i bitar. Värm soppan om det behövs, och servera i kopp tillsammans med den ugnsbakade osten.

Ugnstemperaturerna är angivna för varmluft. Öka gradantalet med 20–25 grader om du använder vanlig ugn.