Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordgubbar-i-fladerblom/

Recept

Jordgubbar i fläderblom

Jordgubbar i fläderblom.
Jordgubbar i fläderblom. Foto: Nicklas Thegerström

Saftkräm görs oftast på mörka bärsafter, men den här är baserad på härligt aromatisk fläderblomssaft.

1. Blanda saft, citron, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning.
2. Dra av från värmen när krämen börjar sjuda och tjocknar. Häll upp i en bunke och låt svalna.
3. Rensa jordgubbarna och skär de största till halvor.
4. Varva kräm och jordgubbar i fyra glas.