Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordgubbar-till-margareta/

Recept

Jordgubbar till Margareta

Skölj jordgubbarna och snoppa dem. Skiva stora gubbar och halvera de mindre. Fördela jordgubbarna i portionsglas det går givetvis även bra i stora vinglas.

Tvätta apelsinen noga. Pressa saften ur apelsinen och raspa av skalet. Använd om möjligt ciseleringsjärn. Riv annars på den grövre sidan av råkostjärnet men riv försiktigt så att inte det vita beska på skalet kommer med.

Rör ihop pressad apelsin med 2 msk apelsinrasp och likör. Häll blandningen över jordgubbarna. Ställ svalt och låt marinera i 30 minuter.
Garnera med några vackra blad av mynta eller citronmeliss.