Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordgubbsglaset/

Recept

Jordgubbsglaset

DN Text

Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda vispet med mascarpone (italiensk gräddig färskost, i burk på osthyllan).

Spara sex jordgubbar till dekoration och grovhacka resten.

Dela savoiardikexen (avlånga kex av torr sockerkaka) och fukta dem i en skål med fläderdryck. Lägg ett par bitar i botten av varje glas.

Lägg på en sked jordgubbar, ytterligare en bit fuktat kex och lite mer jordgubbar.
Toppa med mascarponekräm och garnera med en hel jordgubbe och ett grönt blad i varje.