Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 07:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/jordgubbsjelly/

Recept

Jordgubbsjelly

Minns 1960-talet och gör en riktig retrodessert! Din egen favoritsaft går bra som alternativ till jordgubbsaften.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna. Koka upp saft, vatten, pressad lime och vaniljstång. Krama ur gelatinbladen och rör ner i saftblandningen tills de har smält.

3. Häll upp blandningen i små glas och ställ in i kylen ca 1 timme. Servera jellyn med lättvispad grädde.

Näring/portion: 121 kcal, 7 g fett, 3 g protein, 12 g kolhydrater.