Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-22 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/julbullar-pa-kikartor/

Recept

Julbullar på kikärtor

Foto: Beatrice Lundborg

Det här receptet ger fasta bullar som håller formen, eftersom kikärtorna inte är förkokta. Dessutom går de bra att förbereda.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa alla ingredienser utom kikärtorna och 1 msk olja i en matberedare till en jämn smet. Skrapa över smeten i en rymlig bunke.
3. Mixa kikärtorna till en fin ”färs”. Kör i omgångar om du har en liten mixer. Blanda kikärtsmixen och den släta
smeten noga.
4. Forma blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja.
5. Baka i ugnen ca 15 min, tills bollarna är fasta och släpper från bakplåtspappret. Hit kan du förbereda.
6. Vid servering: Fräs på julbullarna i lite olja för att de skall få lite yta och bli varma.