Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/julig-ingefarskaka-med-mandel/

Recept

Julig ingefärskaka med mandel

Enklast använder du en form med släpplättbeläggning. Annars får du både smörja och bröa en vanlig form.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen.

2. Finhacka ingefäran.

3. Mandelfyllning: Blanda alla ingredienser.

4. Vispa smör och socker poröst, använd elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver, blanda ner med ingefäran i äggsmeten.

5. Häll hälften av smeten i formen. Fördela mandelfyllningen över. Häll över resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna lite innan du tar den ur formen.

6. Garnering: Lägg kakan på ett serveringsfat. Blanda sirap och honung och ringla över kakan.

Näring/bit: 416 kcal, 21 g fett, 7 g protein, 50 g kolhydrater