Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 08:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/julkalkon-med-bacon-apple-och-salvia/

Recept

Julkalkon med bacon, äpple och salvia

Julkalkon med bacon, äpple och salvia.
Julkalkon med bacon, äpple och salvia. Foto: Erik Ardelius

I hela den anglosaxiska världen är kalkonen det vanligaste huvudnumret på julmiddagen. I min version har jag struntat i att ha fläskfärs i fyllningen och i stället använt svamp och grönsaker. Den som vill kan hacka ner inkråmet från fågeln och fräsa med svampen. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in