Det görs kebab i många länder och med olika kryddor. Det här är ett enkelt men mycket delikat recept från Syrien.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-29 20:53
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kabab-halabi-seek-kebab-och-lammsjasjlyk/
Kabab halabi, Seek kebab och Lammsjasjlyk

Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
Kabab halabi
1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär lammet i 2–3 centimeter tjocka kuber. Lägg ner dem i marinaden. Låt stå kallt 4–12 timmar.
2. Låt marinaden rinna av i en kastrull. Trä lammbitarna på spett.
3. Sjud marinaden tillsammans med olivolja och tomathack. Kastrullen kan stå på grillen.
4. Grilla spetten på medelhög värme 7–8 minuter. Vänd ofta och grilla alla fyra sidor.
5. Servera köttet i pitabröd och häll såsen över köttet.
Seek kebab
1. Blanda alla ingredienser i en bunke tills färsen precis börjar bli smetig.
2. Forma till ovala färsbitar. Trä dem på spett.
3. Grilla bitarna på direkt medelhög värme 3–4 minuter per sida.
Lammsjasjlyk
1. Skär köttet i 2–3 centimeter tjocka tärningar och lägg dem i en skål.
2. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda noga och låt marinera över natten.
3. Trä köttbitarna på grillspett. Grilla på hög direkt värme 3–4 minuter per sida. Låt inte köttet bli torrt. Servera med färska eller marinerade grönsaker.