Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 12:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kall-avokado-och-wasabisoppa-med-mandel/

Recept

Kall avokado- och wasabisoppa med mandel

Denna härliga lyxsoppa äter man kall. Därför är den lätt att packa ned i utflyktskorgen.

1. Mixa alla ingredienser, förutom 1/2 dl grädde och hälften av mandeln, med stavmixer eller i matberedare till slät konsistens. Smaka av med salt.

2. Sätt in soppan i kylen en timme. Garnera med resterande grädde och mandlar när det är dags att servera. Det är enkelt att göra avokado- och wasabisoppan vegetarisk. Byt bara ut kycklingfonden mot grönsaksfond.

Näringsvärde/portion: 271 kcal. 25 g fett, 5 g protein, 8 g kolhydrater.