Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 08:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kall-parmesansoppa/

RECEPT

Kall parmesansoppa

DN Text

Servera soppan som en miniportion i små glas. Då räcker den här satsen för 5–6 personer. Annars i små soppskålar. Soppan kan göras tjockare med mer ost och hällas över lättkokta blekselleristjälkar och värmas i ugnen.
Brödkrutongerna kan varieras med hackade örtkryddor, till exempel mynta, timjan, persilja eller koriander.

1. Häll den rivna osten i matberedarens skål och sätt på locket.

2. Koka upp mjölk, grädde och olivolja. Häll den kokande gräddmjölken i matberedarens matarrör och kör 1–2 minuter tills soppan är helt slät. Smaka av med salt och peppar (tänk på att osten är salt). Kyl soppan.

3. Vispa upp soppan före serveringen med en stavmixer. Späd med lite mjölk. Servera i små skålar eller cocktailglas.

4. Droppa balsamcrème (eller -vinäger) över soppan och strö på brödkrutonger. En annan variant är att klippa över örtkryddor.

Tillhörande recept:
Brödsmulor/krutonger