Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 00:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/kalops-a-la-tore-wretman/

Recept

Kalops à la Tore Wretman

DN Text

Putsa köttet och skär det i bitar.

Skala löken och dela dem i klyftor. Skala och skär moroten i bitar.

Bryn smöret i en järngryta och färgsätt kött, lök och morotsbitar. Krydda med salt och peppar.

Pudra över mjöl och slå på den större mängden vatten, lägg i kryddpeppar, lagerblad och ansjovis i bitar. Lägg på ett tätt lock och låt koka i 1 1/2–2 timmar på låg värme tills köttet är mört.

Den som har tryckkokare kokar det brynta köttet i den. Här behövs det en mindre mängd vatten. Räkna med att det tar cirka 35 minuter efter att trycket är uppe.

I den Wretmanska versionen ska skyn inte redas utan serveras som den är. Kokt potatis och inlagda rödbetor är goda, traditionella tillbehör.